Svensk rock – för vem?

Rockens del av historien är egentligen inte särskilt lång. Det tvistas om när begreppet “rock” egentligen myntades, men de flesta är ense om att det kom på 1950-talet i och med rock’n’rollens framväxt i USA. Utvecklingen inom denna genre har varit imponerande och man har sett en mängd olika genres och subgenres komma och gå. Men i Sverige då – hur har vi stått oss som rock-nation och vad har vi bidragit med?

Som de flesta redan inser så är Sverige ett litet land. Dock är det enastående vad vi har åstadkommit både inom sport och musik under åren – faktum är att vi närmast är ett under av effektivitet när det handlar om dessa bitar. Musik ligger många svenskar varmt och hjärtat och vi har en tradition av musikintresse som går långt tillbaka i tiden. Detta musikintresse ser man bland annat på det stora antal rockband, allt från internationellt kända till unga band som harvar på hemma i replokalen eller garaget, som kommer från detta land i nord.

På den här webbplatsen kommer vi titta just på detta med svenska rockband och begreppet svensk rock i allmänhet. Svensk rock har länge varit högintressant, inte bara för oss som bor här utan också för musikälskare i hela världen. Vi kommer här ägna tid åt att syna populära svenska rockband och vad de betytt för världens musikscen, där tyngdpunkten ligger på den hårdare rocken. Svensk rock är som sagt inte enbart för oss, utan ligger på en helt annan nivå. Klart vi ska dela med oss av våra talanger!

Hjärtligt välkommen till webbplatsen om svensk rock, förhoppningsvis kommer du finna mycket intressant att läsa om när du är här. Du kanske rentav kommer att leta fram dina gamla vinyler, CD-skivor – eller i alla fall söka upp musiken på Spotify – när du läst tillräckligt.